Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Just nu mitt dilemma men jag ska vara ståndaktig, i alla fall under förmiddagen

Verkanseld frestar men jag lägger en tidning över 😀. Först avsluta historien om Alan Turings sorgliga öde, men sen ... Det blir nog bra att varva af Gennäs med de tuffa och roliga tanterna på äldreboendet, i alla fall en halvtimme eller så innan det är dags för blodtrycksmätning. Ha, ha!

På tal om blodtryck! Tro det eller ej men jag hittade några rader av den otrolige Alf Henrikson från DN 730311 där detta ord ingår: Medan inspirationen dröjer

Konsten att finna uttryck för sina intryck
och forma sitt stigande blodtryck till läsbart boktryck
eller framställa drägliga avtryck i vackert stentryck
känns motigt vid låga lufttryck

 

 

I dagens VT läser jag en rolig krönika av Carina Glenning om det här att prata med sina husdjur. Umgänget med djur lär vara bra för välmåendet och då också förmodligen för blodtrycket. (!) En del tycker nog att det är töntigt och larvigt, särskilt om det är "bebisspråk" men en beteendevetare från Chicago, Nicolas Epley, hävdar bestämt att man inte alls ska känna sig dum när man pratar bebisspråk med sina djur. Han påstår att det är ett tecken på människans unika intelligens. "Att förstå att ett djur har ett intellekt handlar om samma psykologiska process som när vi förstår en människas intellekt och är ett resultat av vår hjärnas stora förmåga", säger han. 

Så skönt det är med lite positivt i allt elände som media älskar att "dränka" oss i. Jag gillar inte Olof Palme men ett och annat klokt ord sa han.

"Mycket av världens elände är resultatet av i demokratisk ordning fattade beslut"

Undrar om han ångrade vissa saker? 

Nej nog filosoferat för idag. Dags för kaffe!

                                                           

En goding i repris