Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Ni minns väl H.C. Andersens saga om kejsarens nya kläder? Dodeka spinner på den tråden i den här dikten ur sviten 12 uppladdade dikter: Dyra märkesdata

Det var dagen då garderoben inte dög
Han fick gå ut
klädd i internet
med ostruken IP-adress
och för kort hemsida

Titta, ropade barnet
Han har inget på sig!
Men föräldrarna hyssjade:
Ser du inte den fina och dyrbara informationen


Vi är alla uppkopplade med det verkar som om det är sämre ställt med sommaren på den punkten. Det är visserligen 20 grader men det är mulet och regnlikt. Det är lite varannandagsväder men omväxling förnöjer, sägs det. Jag har ägnat förmiddagen åt städning och nu är också lunchen avklarad och jag kan med gott samvete ägna eftermiddagen åt läsning. 

Ett nytt nummer av Populär historia anlände med posten och innehåller säkerligen intressanta saker. Om inte annat så är det alltid ett klurigt korsord. Och så växelläser jag Boije af Gennäs och Minna Lindgren, det går alldeles utmärkt. Sedan funderar jag på gårdagens utflykt och om jag ska gå vidare med min pappas släkt. Jag har svaga minnen av kalas vi var på och att vi åkte iväg och hälsade på en gammal dam ibland och jag kommer ihåg att det kom en man varje sommar med körsbär men jag var inte så gammal då och jag har haft dålig koll på vem som var vem. Men nu börjar saker och ting klarna, aha, var det därför vi hade kontakt med den eller den...  Som jag har sagt tidigare så var inte min pappa så där väldigt intresserad av släktforskning och pratade inte så mycket om sina kusiner t.ex. Några sysslingar är jag bekant med och vi pratar när vi ses i förbifarten i olika sammanhang men det skulle vara kul att kolla upp det lite mer.

 

Trevlig fortsättning på måndagen