Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Idag är det dags att beställa nytt pass. Med tanke på hur passfoton brukar se ut så undrar jag om de kommer att  släppa in mig vid gränskontrollen vad det lider. 

Efter det så ska vi gå till Gudrun och Georg Möller som bor så fint nere vid Hulingen. Alltid trevligt att träffa dem. De har flyttat från Tyskland  hit till lugnet i Sverige, som de säger. Att det blev just Hultsfred beror på att sonen Sven och hans familj bor här sedan många år. Jag undervisade Sven i svenska för ett antal år sedan och det var så jag kom i kontakt med mamma Gudrun, som också ville lära sig svenska eftersom hon och hennes man  länge hade haft planer på att flytta till Sverige och vi träffades ofta när hon och Georg var här i Hultsfred och  hälsade på sonen. Svens fru Melanie driver för övrigt Melles sjukgymnastik.

Ja, så blir det "the same procedure as always" (Willys, ICA, bibliotek, apotek) och i morgon är det redan dags för fredagsmys igen. Thomas kommer och vi får se om vi hittar på något särskilt eller bara har det skönt hemmavid.

Så var det Dagens dikt och det blir Ferlin också idag men den här gången ur samlingen  Från mitt ekorrhjul (1957). Den heter Namn och förpackning:

Skomakare eller kemist.
Så olika är vi människor ej
som det kan synas.
Påminner mest om de otaliga
franska ostsorterna
någon talade om i radio:
Merendels är det bara namn
och förpackning
som skiljer dem åt.

  

Ibland kan det bli lite knepigt ...