Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Det gäller att friska upp kunskaperna

I går eftermiddag fick jag en påminnelse om att det gäller att placera stolen rätt på en sluttande gräsmatta. Man känner sig en aning fånig när stolen kantrar och man tittar sig omkring och hoppas att ingen har sett något. På grund av denna lilla episod så passar Cidden Anderssons lilla dikt alldeles utmärkt. Den heter Skapelsen och lyder så här:

Om Gud varit
fotbollsintresserad

hade han skapat
jorden platt som Åbyvallen.
Nu blev det inte så.
Gud
måste ha varit backhoppare.

Bengt Cidden Andersson från Läckeby, som ville bli fotbollsspellare men som blev rörmokare som blev poet, har jag skrivit om tidigare. Hans dikter är helt underbara. Ovanstående rader är hämtade från Hela bollen ska ligga still. 

På förmiddagen var vi inne i Vimmerby och trängdes med turisterna. Allan skulle köpa färg och jag skulle byta ett köp på Lindex som hade blivit  fel eftersom jag hade  lite för bråttom sist  och inte kollade storlekarna  ordentligt. Egentligen var det tur för nu hittade jag nåt annat som var ett mycket förståndigare köp och nu var dessutom det här märket ytterligare 20 % nedsatt. Det var tjockt med folk på Kvantum och hur man än bar sig åt så var det alltid någon man krockade med. Lördagar ska nog undvikas och i synnerhet Vimmerby i semestertider.

Jag har avverkat drygt hälften av Kristina Ohlssons bok Henrys hemlighet. Den är lite trög och omständlig, tycker jag, men jag är lite nyfiken på upplösningen så jag sätter mig nu ute en stund och harvar på. Jag lovar att jag ska kolla hur jag placerar stolen. 😀

 

Trevlig fortsättning på helgen