Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Ja, det må vara hur som helst med den saken men jag fortsätter som förut med mitt myckna läsande, bloggskrivande och släktforskande fast jag vet att det finns en och annan som är lite undrande vad det ska tjäna till. Det värsta med det sistnämnda, förfäderna alltså,  är att det gärna spretar iväg när man får en ny uppgift och det kan ta en annan väg än man tänkt sig. Roligt är det i alla fall fast jag ska försöka vara lite mer disciplinerad och hålla mig till en gren i taget på trädet.

Så var det då dagens dikt. Jag känner för Nils Ferlin idag så det får bli Större och mindre ur Från mitt ekorrhjul (1957):

Vi upptäckte mer och mer
och jorden blev större och större.
Upptäckte ändå mer 
och jorden blev bara en prick,
en liten leksaksballong
i oändligheten.


Den här helgen så får vi inget besök av sonen. Om allt har gått som det ska är han nu på väg till Italien för att vandra. Det blir säkerligen härligt och lite annorlunda upplevelse. Väntar med spänning på den första reserapporten.

Regnigt ute men vad gör väl det när man har tak över huvudet och en läsfåtölj som väntar och med kaffe på gång. Nu ska jag börja läsa den första delen i Jessica Fellowes Mitfordmorden.

Trevlig lördag