Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Det är länge sedan nu som jag hade något av Lennart Hallströms penna men nu har det dykt upp några nya tankar på hans webbsida Dagsvers & dikt. Det tackar vi för!

Eftersom jag vaknade ovanligt tidigt denna onsdagsmorgon så passar de här raderna bra, Halvvaken:

     Jag väntar på att dagens gryr
     i tidig morgontimma
     och undrar vem som färden styr
     när sikten döljs av dimma

Ganska snart tog suget efter kaffe vid och sedan blev det ett avsnitt av Ett fall för Vera innan dagen startade på allvar. Allvar och allvar, jag har inte något särskilt inplanerat förrän i kväll då vi tänker åka till Silverdalen och lyssna på Lifvens och Per Backstad, som ska spela Sven-Ingvarslåtar. Det måste ju bara bli sååå bra! 

Det är inte ofta jag lämnar en bok halvläst men nu är det dags igen och Huset i Hamptons får gå raka vägen tillbaka till bibblan. Förutom att boken började bli tradig så vimlar det av felstavningar och andra språkfel och sånt är mycket irriterande liksom upprepningar av "konstiga" uttryck som "blåsa upp kinderna" i tid och otid . "Blåsa upp kinderna" är för mig att visa sig tuff men så är inte sammanhanget i texten.. Kan det vara ett uttryck som blir felöversatt? Stående uttryck kan ju oftast inte översättas ordagrant. Språknörden har talat!

I stället ska jag återknyta bekantskapen med Uppsalapolisen Ann Lindell, eller f.d. kriminalkommissarie för nu har hon bytt bana i livet och för ett stillsammare liv som osttillverkare på ett gårdsmejeri på landsbygden. Det här är första delen i en planerad trilogi. Jag gillade Kjell Erikssons böcker om Ann Lindell jättemycket så det ska bli spännande att läsa denna som heter Den skrattande hazaren.