Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Nu är det hög tid att skriva några rader. Det brukar ju vanligtvis vara en tidig förmiddagssyssla men ibland får man vara flexibel och ändra lite på tågordningen och dagen fick inledas med "the same procedure" med bibliotek ..., ja, ni vet vid det här laget hur Hultsfredsrundan ser ut.

Dagens dikt har det passande namnet September och är skriven av Cidden Andersson. Han är bara så bra.

     Nätfönstret ställs upp på vinden.
     Sommarledningar töms på vatten.
     Ett bokslut.
     Men ännu kan det finnas
     en dag
     mellan två natthimlar
     som upplevs lika behaglig
     som då
     när våren anföll.


Vad lånade jag idag? En romantrilogi Ditt ansikte i morgon av Javier Marías (samlade i en jättetjock volym på över 1100 sidor). Calle på biblioteket skrev en så lockande recension i Nya Tidningen om den här boken, som är lika mycket spionroman som en uppgörelse med Spaniens mörka historia men som också går  tillbaka till händelser under andra världskriget. Det kunde jag inte motstå men det blir nog att ta den i små portioner och hoppas att omlån är möjligt. Med hem fick jag också Vassa föremål av Gillian Flynn och Efter skandalen av Sarah Vaughan, som bör vara av en mer snabbläst sort.

Men innan jag börjar läsa så ska jag baka en tigerkaka så vi har nåt gott till kaffet när Thomas kommer hem tidig förmiddag i morgon.

Ha en trevlig fortsättning på fredagen och inledning på helgen!

 

 

Bara tre veckor tills jag får träffa de här godingarna. Så fina i sina uniformer redo för första skoldagen Year 8 resp. Year 5