Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Dagens kattdikt är skriven av författaren och översättaren Einar Heckscher och heter Vad vore man utan katten (ur Danser bortom scenen, 1986)

     Den enda som aldrig ringer
     och vill nåt
     är Lisa
     Den enda man inte kan ringa
     och fråga om något önskas
     för att dölja att man själv önskar något
     är Lisa

     Den enda man kan snacka rakt med
     och som snacker rakt själv
     är Lisa

     Den enda
     som inte går att skriva visa om
     är Lisa   

     Den enda man kan prata med
     när man vill slå ihjäl halva stan
     är Lisa
     Den enda som inte ljuger
     och som garvar med klass
     är Lisa

     Den enda som aldrig risar ihop
     är Lisa
     Den enda man hör vissla
     alldeles tyst
     utan skärande och bitoner
     är Lisa

Namnet Heckscher är ju bekant och jag var tvungen att kolla. Einar är son till förre högerledaren Gunnar Heckscher och han är bror till förre rikspolischefen mm Sten Heckscher. Einar hade drogproblem i ungdomen men kom på fötter mycket tack vare att en förläggare på Norstedts gav honom ett arbete och han var under 70-talet sångare i proggrockgrupperna Telefon Paisa, Sogmusobil och Levande livet och under en period också med i Handgjort. (jag har inte en susning om den musiken 😀 men roliga namn.)

Det var en dimmig morgon men nu har det klarnat upp och solen börjar titta fram. Allan hade tänkt måla utomhus men det är lite för fuktigt än så han tog motorsågen. det finns alltid något att ansa till. Själv tänker jag äta frukost och ta en andra kopp kaffe.

Kan bara nämna att jag kollade på Anna Hedenmos intervju med Alexc Schulman på TV igår kväll. Mycket bra. Bl.a. sa han att folk tar Sven Stolpe för en excentrisk kuf som man kan rycka lite  på axlarna åt och skratta åt men närstående kunde berätta att allt han gjorde och sa var på blodigt allvar och det var förfärliga saker ibland. Jag ska faktiskt se om programmet för jag hade lite svårt att höra ibland, och så ska jag ska läsa om "Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött" från 2011.

Och halva veckan har gått!