Anna-Majs blogg

Nulla dies sine linea

Det gäller att hänga med i trenden ...

Ibland har man tur när det gäller att hitta en för dagen lämplig dikt. En ledtråd i ett korsord gav mig några rader av Esaias Tegner och då var det bara att gå till Projekt Runeberg för att få fortsättningen. Här kommer de två första stroferna ur dikten Pantheismen (ur Smärre dikter 1840-46)

     Farväl, min sommar! Här i höga Norden
     kort var besöket; du gör nu som förr.
     I dimmor faller hösten öfver jorden
     och klappar frusen på min stängda dörr.

     Se ut, hur alla mina lunder gulna
     och alla blommor i min dal dö hän,
     och mörka tankar vandra under kulna
     höstskyar, och inunder nakna trän.
     .....

Vad bra det är med korsord!

Började titta på "Det sitter i väggarna" och Christpher O'Regans efterträdare som programledare gör ett gott intryck. Men jag kan inte hjäpa att jag saknar O'Regan.  Programmet är intressant. Det är bara så dråpligt när en arkivarie eller liknande tar fram en tjock volym och säger: "Nu ska vi se om vi kan hitta nåt", och så slår han eller hon till synes på måfå upp en sida och utbrister: "Vilken tur, titta, här står ju det vi letar efter." Det som trolleri. Ungefär som i matlagningsprogrammen där halvtimmen förvandlas till en minut. Tyvärr fungerade inte Play som det skulle så det blev lite hackigt. Egentligen skulle jag titta på Unge kommissarie Morse men då stannade det upp helt. Får återkoma, dagen är lång. Positivt är att jag har lärt mig hur jag ska få svenska program textade. Så skönt att slippa anstränga sig till det yttersta för att höra, särskilt när programmakare  inte kan låta bli att ha bakgrundsmusik. 

Det kommer kortvariga häftiga regnskurar, tycker synd om killarna som håller på på utsidan av gamla stugan. De får nog snart ta middagsrast och komma in och värma sig.

Dagens citat:

Om du tänker för länge på nästa steg
kommer du att tillbringa livet på ett ben
(Kinesiskt ordspråk)