Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Det är faktiskt inte jag som ställer till det den här gången ...

"Messed up"  kan man nog kalla det efter nya besked från "min" hälsocentral: en medicin ska bytas ut, en annan ska utökas, provtagningar efter varierande antal veckor resp. månader att hålla reda på, listor på mätvärden göras ... puh, jag tror att jag tar tag i detta efter Englandsresan. Jag ringer vederbörande på måndag för att få lite samordning och sen tar jag semester. 

Temperatur eller medicinska värden, mätningar som mätningar! Det får bli en Dagens dikt som heter Att mäta är inte alltid att veta (ur Dodekas svit Tolv kallsinniga dikter)

     Jag är mitt i en mätserie:
     Jag kan inte säga
     om det blivit varmare eller kallare

     Varje dag går jag ut för att känna efter

     Men jag vet
     att jag är i ytterligare en mätserie:
     Jag går ut varje dag
     för att möta andra människor
     Och jag kan inte säga
     om det blivit varmare eller kallare

Tänkvärt, inte sant? 

Det är mycket med det jordiska, som Gerda Annti skriver. Men solen skiner, Thomas på besök över helgen och gårdagskvällen var trevlig med grannar från andra änden av byn på middag. Min  nykomponerade fläskytterfilégryta med vin, grädde, kronärtskockor, svamp, bacon och soja blev himla god. Och Piccini Chianti passade utmärkt till.

Ninni Schulmans När alla klockor stannat är jättespännande så den kommer jag säkerligen att läsa ut idag men det är säkrast att den får ligga hopslagen till senare för det är några andra saker som står på "borde-göra-listan" och jag vet ju hur det blir när jag sätter mig med en bok, framför allt en så rysligt spännande. 

     "Vanor är konstiga ting. Själva vet människor aldrig om
      att de har dem" (Agatha Christie)

Trevlig lördag!