Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Ja, försöka duger ...

Det verkar som om det är en speciell temadag varje dag året runt. Att det är höstdagjämning idag är känt för alla men visste ni att det också är D-vitaminets dag? Plus att det är Nationella hjälpmedelsdagen. Jag får fira min fina blommiga käpp, som jag inte klarar mig utan och hoppas på att det kommer att finnas rullatorer med blommor på när det är så dags.

Slår för skojs skull på "höstdagjämning" i Alf Henrikson-registret och bland det som finns där väljer jag en dikt som heter Läsecirkel  (inte helt överraskande kanske):

     Veckorna före höstdagjämning
     då aftonen inte mer är ljus
     griper oss soffvråns och länstolens stämning
     och lusten att stanna inomhus.
     Läsecirklarna börjar florera
     genom bokhandelns möda och försorg,
     ty vi rantar inte om kvällarna mera
     på landsbygdens vägar och städernas torg.
     Främmande älskares dåd och bedrifter
     och inhemska resenärers fjät
     följer vi hellre i två dussin skrifter.
     Cirkelformigt ordnar vi det.

I går fick vi oväntat besök av en, vad jag har kommit fram till, brylling till Thomas. Tomas farfarsmor och den här personens mormorsfar var syskon. Denne person är verkligen en släktforskningsnörd så givetvis pratade av om släktförhållanden. Vissa saker satte lite myror i huvudet på mig och nyfiken som jag är har jag ett par saker att kolla upp. Det är några trådar som korsar varandra och som jag undrar över. Jag tar det nån gång när jag inte har nåt annat för mig och jag ev. tröttnat på att läsa (hm!)

Nu tänker jag ta min vanliga runda runt byn. Få se om det är lika tyst och folktomt som vanligt. 

 

 

Fem sleeps kvar ...