Anna-Majs blogg

Nulla dies sine linea

Så är man då inne i trallen igen med en tur till Hultsfred och den vanliga rundan (apotek, bibliotek, Ica och Willys). Riktigt höstruggigt idag med envist duggregn så det blir skönt att hålla sig inomhus resten av dagen. Jag gör dock inte som den äldre dam som Allan hörde på Ica. Hon svor  över vädret. Det är faktiskt inte så vanligt att höra kvinnor i min ålder svära, i alla fall inte i en affär.

Fortfarande en del att packa upp och tvätta och sortera undan men det får ta den tid det tar. Jag blir lätt lite okoncentrerad och då får det bli lite korsord istället. 

Dagens dikt heter Oktober och är skriven av Matts Rying: 

     Oktober: en rönnbärsröd vandrare i skogens bryn.
     En eka som svävar frostvit över sjön.
     Solen ryker sträv i vindgrå säven.
     Violetta avskedsfåglar, dunkelbruna sinnen.
     Och nejden förtroftigas, knäpper händerna
     och läser sin gamla vissna bibel:
     fåfänglighet -
     Men stark och frisk som järnet är denna syn!

Lite vemodigt, kanske, men så kan det ju kännas den här tiden, vemodigt på ett positivt sätt, om ni förstår vad jag menar. Min inre Spotify gick förresten igång med "det är då som det stora vemodet rullar in" även om den sången handlar om vintern.

Slut på filosoferandet och dags att börja med lunchmaten. Vittass ligger tryggt parkerad mellan matbordet och spisen och ögonen riktade mot skafferidörren! Strategiskt läge om man så säger.