Anna-Majs blogg

Nulla dies sine linea

Det är frågan!

Så här skrev Alf Henrison i DN den 24 oktober 1969: Psalm

     Det gula lövet falnar.
     Det svarta vattnet svalnar.
     Den korta dagen går.
     Det fallna fröet somnar.
     Den frusna humlan domnar.
     Den långa vilan förestår.

En lite melankolisk Henrikson idag men som vanligt mitt i prick även om det bara är den 19:e. Men det är  pensionsdags och det kan behövas lite påfyllning i kassan, även om det i ärlighetens namn inte är så mycket att skryta med, efter den senaste tidens utsvävningar. Undrar ni hur det gick med fönsterputsningen igår? Två fönster orkade jag med för det blir ju också så mycket runt omkring som man upptäcker måste åtgärdas.  Idag ska jag stryka "tillhörande" gardiner och kanske, kanske kan köksfönstret också få sig ett lyft. Jag har insett att jag får ta lite, lite i taget. Jag skulle behöva vara åtminstone 15 cm längre, det skulle göra arbetet mycket enklare. 

Nog om det. Senast lästa bok, undrar ni. Ja, svaret på det är Katarina Wennstams Vargen. Obehagligt att läsa om kvinnors utsatthet i nära relationer. Tala om sammanträffande.  I veckans Ica-kuriren läste jag om en ny bok av Kerstin Weigl och Kristina Edblom, vilka  under 10 år har kartlagt fall fall där kvinnor dödats av sin partner, nästan 300 kvinnor sedan 1 januari 2000. Fruktansvärt. För att inte tala om hur rättsväsendet fungerar. En skicklig försvarsadvokat kan åberopa att det finns "förmildrande omständigheter" när det gäller hur straffet ska bli. Kvinnan anses ha "provocerat" genom att att säga nej eller avsluta en relation. Den arme mannen blir så kränkt att han måste slå ihjäl eller bränna inne sitt ex. eller vad han nu väljer att göra. Jag blir så himla arg.

Trots att jag har Tage Danielssons bitska sarkastiska rader Kaffe och bullar i  minnet måste jag nog i alla fall ta en kopp kaffe. Läs eller lyssna gärna! Googla på "kaffe och bullar". 

Ha en bra dag!