Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Så här kort och koncist beskriver Dodeka Oktober

     Trots
     några eftersläntrande varma dagar
     tänker de missnöjda träden
     reklamera sitt lövavfall
     till sin skapare

I min morgonrutin ingår sedan åtta dagar att läsa Anne Holts nya En grav för två som går som höstföljetong på dn.se. Spännande även om det är lite rörigt så här i början med att få alla personer på plats. Men det löser sig, det är 30 avsnitt kvar!

I dn.se läser jag också om att ordvalet på sociala medier kan avslöja psykisk ohälsa. Det sägs att "de ord vi använder på Facebook kan förutspå depression bättre än de frågeformulär som används för att sätta diagnosen". Det är inte bara det att deprimerade använder fler ord som har att göra med negativa känslor, som ledsen, saknad, tårar mm för det är föga förvånande. Men att ord som alla, ingenting, ständigt, definitivt kan förutsäga vilka som är deprimerade är kanske inte det man först tänker på. Det är spännande med språk, visst är det, men lite tveksam är jag nog till detta. 

Solen tittar fram och Allan gör sig redo för att ta en dust med lövtäcket. Är det inte ovanligt tjockt i år? Kanske jag också ska vara lite "nyttig", det finns många fönster kvar att putsa om inte annat. Barbro tar dock dagen med "knusende ro".