Anna-Majs blogg

Nulla dies sine linea

Jag lovar att städa senare i veckan ....

En av Dodekas s.k. installationer har rubriken Poesi dygnet runt: en ny dikt för varje timme och här kommer Klockan elva:

     En siare har kidnappat framtiden
     Framtidsexperterna är upprörda:
     De hade inte förutsatt detta
     Dessutom riskerar de att förlora levebrödet

     Har siaren kidnappat hela framtiden
     eller bara en del av den?
     Framtidsexperterna vill utreda
     om man kan fylla ut framtiden med samtid

     En spåman kallas in
     för att förhandla med siaren
     som begär att historien ska släppas fri


Det här med tid slutar aldrig att fascinera mig.

Morgonstund har guld i mun heter det ju men det är tveksamt  om det också gäller en gråkulen novembermorgon. Jag kan i och för sig gå upp tidigt för att mysa runt i morgonrock ett bra tag men i morse var jag tvungen att klä på mig och fixa till mig så gott det gick eftersom jag hade en tidig tid hos Cityläkarna i Oskarshamn. Skönt att jag har privatchaufför och som väl var var det inte halt trots låg temperatur och inga djur befann sig på vägen. Visst är det en liten nckdel att ha en bit att åka men fördelarna överväger. Bara det att alltid träffa samma personer varje gång är positivt.

Nu har mitt bättre jag övertalat min lata sida att skärpa sig och därför blir det nu en promenad runt byn i grådiset innan det är dags att tänka på lunchen. 

När det gäller läsfronten så är det också bara positiva tongångar. Biblioteket har mejlat att Lars Widerängs bok Fallet finns att hämta och  Bokus har aviserat att Le Carrés En fri agent är på väg.