Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Ge sig ut i detta ruskväder? Loppis?

Ja, det kan tyckas så men man får lov att ta del av lite lokala begivenheter ibland så det var bara att trotsa vädret. Men det var ganska kallt på Dalsebo loge. Lite "nyttiga" saker kom med hem, honung och rönnbärsgelé plus handmålade fina ljus till adventljusstaken och ett par härliga stora julgrytlappar (10 kr) men naturligtvis också ett par "bra-att-ha-saker" à 5 kronor styck.

Och så var det dagens dikt då. Jag tycker att det får bli en Dodeka ur sviten 12 kallsinniga dikter som har titeln Att mäta är inte alltid att veta. Jag har haft den med tidigare men den är tänkvärd så den tål omläsning:

     Jag är mitt i en mätserie
     Jag kan inte säga 
     om det blivit varmare eller kallare

     Varje dag går jag ut för att känna efter

     Men jag vet
     att jag samtidigt är i ytterligare en mätserie:
     Jag går ut varje dag
     för att möta andra människor
     Och jag kan inte säga
     om det blivit varmare eller kallare

Kanske kan det fram emot kvällen bli läge att öppna den flaska Glühwein som jag har sparad i skafferiet och tända många ljus för att stänga ute ruskvädret. Jag måste dock hitta en annan läsplats för Vittass har parkerat sig i min fåtölj och ser ut att vilja stanna kvar där och snäll som jag är så nänns jag inte flytta honom. 

Nu är det bara fyra avsnitt kvar på DN:s höstföljetong av Anna Holt och det är bara så spännande. Det känns verkligen frustrerande att inte få läsa slutet NU. Jag stiger upp tidigare för varje morgon för jag kan knappt tåla mig. Under tiden jag väntar får jag läsa Lars Wilderäng Fallet. Jag har just börjat och jag har inte bestämt mig än om jag ska fortsätta med den men den ska få en chans till. 

Ha en bra lördag med eller utan Glühwein!