Anna-Majs blogg

Nulla dies sine linea

Sorry, har inte tid - saffransbullar på gång

Nu står bullarna på jäsning och det ska bli spännande att smaka resultatet så småningom. Jag har för första gången grovhackad vit choklad och mandelmassa som fyllning. Visst måste man få lyxa till det lite och vara lite onyttig när det är advent..

Nu duggar erbjudandena tätt och alla vill få oss att spendera. Varje år slår julhandeln rekord. Förresten, har ni tänkt på en sak? Allt nu för tiden handlar om rekord .  Rekord verkar vara favoritordet åtminstone i lokala medier vad det än gäller för något, från besökssiffror i Astrids Värld till kilopriset på hemost på föreningsauktionen.  

I Magasinet nr 9, som åtföljde VT idag, berättas bl.a.  om allt som händer i våra kyrkor från och med söndag och fram till och med trettonhelgen. Advent är ju av tradition en av de största kyrkogångshelgerna i Sverige. Jag förstår att det måste vara jättekul och tacksamt för alla som är engagerade i kyrklig verksamhet när det kommer så mycket folk. Julkonserterna har en särskild dragningskraft och då behöver man inte sträva efter rekord för det är alltid fullsatt.

Det var lätt att hitta en passande dikt idag med en liten knorr, nämligen  Första ljuset,  skriven av Alf Henrikson och hämtad ur Alf Henrikson-sällskapets medlemsbok för 2019, Världen enligt Alf:

     Nu är det första ljuset tänt
     för det folk som i Nifelhem bor,
     vars affärsinnehavare firar advent
     med både näbbar och klor.

     Charkuteristerna vässar sin kniv
     och krogarnas gran lyser klart
     emedan vårt religiösa liv
     nu kan väntas ta fart.