Anna-Majs blogg

Gott och blandat

En härlig plats att inta frukosten på - fin utsikt mot Blaxhult och samtidigt känna historiens vingslag

Nej, nej, det är inte jag utan sonen som hälsar god morgon från fornborgen. Klarblå himmel och några minusgrader - en fin avslutning på november som mestadels har varit väldigt grå.

Visserligen är uttrycket Carpe diem lite utslitet men en sådan här morgon tycker jag nog att det känns helt OK och den lilla dikten jag ger er idag heter just så, skriven av Ewa Rawling:

     Känn dig inte fångad och slagen
     utan fånga dagen
     och gör något av den

Och hur står det till med läsningen? Jo, tack, Peter James Absoluta bevis har gett lite motstånd. Väldigt mycket Dan Brown-stuk, om ni förstår vad jag menar. Koder och hemliga sällskap och sökande efter bevis på Guds existens, bevis som skulle kunna hota "trovärdigheten hos samtliga världens stora religioner, en predikande miljardärs falska budskap och en berömd ateists hela livsverk" för att citera ur baksidestexten. Som sagt, mycket Dan Brown och Da Vincikoden. Spännande är det även om det inte riktigt är "my cup of tea" men naturligtvis blir jag nyfiken hur det hela slutar och det här med koder och tolkningar tycker jag är rätt kul.

Det kliar förstås i fingrarna att öppna Michael Connellys nya The Night Fire som ni förstår och börjar jag med den kan jag inte sluta. Prio nr 1 just nu är faktiskt att ta en kopp kaffe för att sedan leta rätt på mina vinterkängor, som jag lade undan på ett säkert ställe i våras, och ta en promenad i solskenet.

Ha en fin lördag!