Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Jag ville bara tala om att jag i alla fall är i gång och strax ska åka till osteopaten på Hultsfreds muskelvård så nu gäller det att samla ihop alla ben (!) och hoppas på "underverk". Jag återkommer senare under dagen.   

Så där ja, då var också lunchen avklarad, potatismos, råkost och inlagd strömming, lättfixat och bra. 

I dag är det lite mulet och grått så då passar den decemberdikt av Wilhelm Ekelund, som jag har tjuvhållit på ett par dagar, bra. Det har varit så soligt och fint och då passade inte riktigt de här raderna. Ja, i och för sig passar de väl inte riktigt i dag heller för i stället för snö har det kommit regn. I går kväll var det otäckt halt. Varsågoda: De mörka granarna susa:

     De mörka granarna susa
     i decemberdagen tunga.
     Det lyser glest av snö
     i gröna furut. Sakta
     spelar vinden i de höga
     och gungande kronornas grönt.

     Sjön är grå och still, jag vandrar
     vid den dunkla rand i tung
     decemberkväll ...

     Det snöar tyst
     och vackert som i barndomens jular.
     O mörka sköna tid,
     i dig har hjärtat ro,
     du passar för min själ,
     som räds för ljus och nyår
     och sommarns hemska vita gata.

Osteopatbesöket avlöpte bra och mina leder och muskler har fick under 45 minuter ta emot lite riktigt tuffa "knockar" och dragningar. Nu är det bara att hoppas att det här så småningom kommer att leda till något, om inte helt bra, så åtminstone mycket bättre. 

På biblioteket kunde jag hämta Kate Atkinsons nya Kodnamn Flamingo, en "spionroman som förnyar genren" enligt baksidestexten och som tar avstamp i andra världskriget. Verkar perfekt för mig och Kate Atkinson är en intressant författare. Eftersom jag får ha den här boken över jul och nyår så sparar jag på den och tar i stället ÄNTLIGEN itu med Michael Connellys nya  Ballard & Bosch-thriller The Night Fire.

Trevlig fortsatt lille-lördag!