Anna-Majs blogg

Gott och blandat

"Katterna kom till för att motbevisa trossatsen att människan skall råda över alla djur" (Paul Gray)

Jag bläddrar i Världen enligt Alf (Henrikson) för att hitta en lämplig dikt  den andra advent och fastar för Mot nyåret:

     Den aldrig vilande tidens flykt
     närmar sig årets ändalykt.
     Jämt flyger den medsols och aldrig emot
     på den oroligt snurrande jordens klot.
     Beständigt i samma ordning, var tröst,
     blir det vinter och vår och sommar och höst.
     En bestående riktning för tidens färd
     är en säker sak i en osäker värld.

Idag vet jag inte vad jag ska skriva om, ingen input alls. Jag frågade Allan om han hade nåt förslag men det hade han inte. Vädret? Nej. Hälsoläget? Usch nej. 

Jag får ta till räddningsplankan och  göra en snabb koll på dagens datum bakåt i tiden och då får jag veta att Oscar II dog denna dag år 1907. Varför fastnar jag för det? Jo, Oscar II figurerar mycket i efterdyningarna av händelserna och bråken kring Nobels testamente. Kungen ogillade starkt nobelprisidén och rasade särskilt över att Norge skulle få dela ut fredspriset. Det var en känslig politisk fråga. Om det var därför han inte deltog i den allra första prisutdelningscereminin är väl oklart men kronprinsen, sedermera Gustav V fick rycka in. En annan händelse som däremot gav stort eko världen över var mordet på John Lennon i New York 1980.

Och så kan jag berätta att jag "hittade" ett helt underbart album på Spotify med Gregory Norbert , Dona Nobis Pacem, finstämda och lugna sånger som passar alldeles utomordentligt speciellt så här i adventstider.

Tänk också på detta:

"När du blir gammal och dina ben värker
 var glad att du inte är en abborre"