Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Så himla mycket pladder i sändningen från nobelbanketten av programledarna med Pernilla Månsson Colt i spetsen.

Det var nog många språk som blandades i det allmänna sorlet under nobelbanketten. Den tysk-romerske kejsaren Karl V lär ha sagt att: 
"med Gud skulle man tala spanska, med vänner franska, med fiender tyska och med kvinnor italienska." Sedan fortsätter texten(och jag vet inte vem som ligger bakom den slutsatsen): Hade han (kejsaren) känt till något om ryska skulle han ha sagt, att detta språk var skapat för umgänge med alla - att det ägde spanskans högtidlighet, franskans livlighet, tyskans kraft och italienskans sötma och att det vidare ägde latinets energiska knapphet och grekiskans klarhet och poesi. Det får vi tänka på nästa gång vi hör Putin!

Efter festen kan väl passa bra som Dagens dikt. Den framfördes av den danska rockgruppen Sneakers nån gång på 80-talet får jag veta på nätet. Själv hade jag ingen susning om detta men texten är fin, tycker jag. Det här är första strofen:

     Der er stille i huset efter festen
     Og alle men'sker sover, mens vi går
     Dagen starter i blåt, bag horisonten
     Det lyser blegt omkring os, hvor vi står
     Og nattens sidste fugle flyver hjemad, en for en
     Dagen begynder, og morgenvinden blæser himlen ren

Idag står grötfest med SPF Seniorerna/Hultsfredsbygden på programmet. Lite gröt ska jag äta, (med mycket kanel) men det är definitivt inte nån favoritmat och som barn åt jag det inte alls. 

Halvvägs till tredje advent - ha en fin onsdag