Anna-Majs blogg

Nulla dies sine linea

Så där, nu har jag rengjort spisfläkten, inte för att det är jul utan för att det behövdes. Det är lika bra att ta tag i det där tråkiga så det blir gjort. Nu njuter jag en välförtjänt kopp kaffe medan jag funderar på vad jag ska skriva idag och vilken dikt jag ska välja. Jo, Leve oliktänkandet!  av Lennart Hallström blir bra:

     Om du tänker som jag
     så har jag inget att lära av dig
     Men om du tänker som du
     så kan jag lära mig desto mer

     Om du tänker som du
     så kan någon av oss ha rätt
     Men om du tänker som jag 
     så kan vi båda ha fel 

Jag har ett val att göra, vilken bok ska jag börja med nu när jag har smält Klockmakarens dotter? Jag har att välja på ganska många om man ska räkna med "reservböckerna" som alltid finns till hands men som inte är någon brådska med. Närmast i tur i "måste-läsa-högen" står Anna Janssons Dotter saknad och Ann Cleeves The Long Call. Det lutar åt den sistnämnda. Ann Cleeves, en av mina stora favoriter, introducerar en ny detektiv, Matthew Venn i North Devon, ett distrikt i grevskapet Devon ca 27 mil väster om London, fjärran från Shetland alltså. Det ska bli intressant.

Fick just ett trevligt samtal och samtidigt ett litet översättningsjobb, en bekant som har släkt i släkten i USA  och behöver lite hjälp med brev- och mejlkontakterna. Kul och nu är morgondagen fulltecknad, frissan på förmiddagen och sedan detta på eftermiddagen.

Regnet hänger i luften så jag ska skynda mig ut på min lilla byvandring medan det är uppehåll.

Ha en bra dag och kanske det händer nåt kul för er också denna tisdag!