Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Lite Snusförnuft à la Alf Henrikson får inleda denna Annandag jul. Det blir nåstan som ett nyårslöfte några dagar i förväg:

     Detta är fyra 
     förträffliga regler,
     formulerade tidigt
     vid Nilens vatten:
     tänk efter om morgonen,
     verka på dagen,
     ät på kvällen,
     sov om natten.

Och jag tar mig friheten att lägga till: Läs mycket!

Då är det dags att rapportera om helgdagarnas läsning. Jag måste erkänna att det nog inte var det allra lämpligaste för att skapa och behålla julefriden inombords men hade jag väl börjat var jag "tvungen" att fortsätta. Jag pratar om Anna Janssons Dotter saknad, otroligt spännande och välskriven men tragisk som alltid när psykisk ohälsa är inblandad. 
Jag försökte varva lite med Anders Borg för att sänka blodtrycket men det blev kanske lite väl stor kontrast, om ni förstår vad jag menar. Annars gillar jag biografier och memoarer som tilldrar sig i affärsvärlden och/eller politiska kretsar . Det är spännande att titta in bakom kulisserna, allt är inte svart eller vitt som medierna gör gällande. Rune Barnéus, koncernchef i Nordbanken, var en av flera höga bankchefer som fick avgå i samband med finanskrisen i början av 1990-talet och som på grund av ett enormt mediedrev kände sig tvingad att flytta utomlands. I Cykla i motvind berättar han om sin livsresa.