Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Så här skriver Lennart Hallström och dessa rader passar bra till bilden ovan:

     När nuet känns bra
     har vi inget emot
     att vara just här och nu

     Fast skälet till att
     det känns så pass bra
     är just att vi är här och nu

Kan man läsa fyra böcker samtidigt? Jag kan men det hör inte till vanligheten så ni får inte bli alltför oroliga för mitt mentala hälsotillstånd.

Peter Mays kalla fall går mot sin upplösning och jag drar ut på spänningen så mycket jag kan. Tyvärr vimlar det av franska gatunamn och ni som varit i Paris vet att de brukar vara långa. Lite störande. Det räcker väl med att berätta att personen i fråga förflyttar sig från en del av stan till en annan utan att nämna varenda rue, avenue eller boulevard.

I Rune Barnéus memoarbok läser jag ett par kapitel då och då när jag vill bli på gott humör. Det är mycket av igenkänning där när det gäller tidsandan på 60-70-talen och  intressanta analyser av t.ex. utvecklingen under Jeltsineran och varför så mycket går bakåt under Putins ledning.

Så fick jag se ett lästips av käre GW på SelmaStories, Ont blod av John Carreyrou om Elizabeth Holmes och företaget Theranos som var tänkt att bli revolutionerande inom blodanalys. En liten droppe blod  och massor av sjukdomar skulle upptäckas tidigt. Elizabeth Holmes var den stora stjärnan i Silicon Valley och investerarna flockades kring företaget som nådde ett marknadsvärde på 9 miljarder dollar. Men tekniken fungerade inte. 2015 publicerade Carreyrou ett avslöjande reportage i Wall Street Journal och det blev början till slutet, ett luftslott som sprängdes för att associera till en känd boktitel. Den här boken fanns bara som e-bok på biblioteket så nu har jag den laddad till till min Samsung tablet.  Fascinerande läsning. Hur katten kunde investerare och läkemedelsföretag gå på den här bluffen. 

Och så är det då nummer fyra, följetongen i VT, I mördarens skugga av Samuel Karlsson där varje avsnitt är lagom att konsumera samtidigt som morgonkaffet i arla morgonstund. Och så blir det ju lite helgpaus då och då.

Nu ser jag fram mot eftermiddagens 75-årskalas!

Dagens citat:

Bind fast din kamel så bra du kan och lita sedan på försynen (Arabiskt ordspråk)