Anna-Majs blogg

Nulla dies sine linea

Apropå bilden ovan: Om jag ska kunna hålla mitt löfte så är det ju så att det är avhängigt av hur husbondfolket, mina "slavar" sköter sina åligganden, inte sant?

Ett lite sent nyårslöfte, som jag gärna ansluter mig till, står en av mina "hovleverantörer", Lennart Hallström, för idag: Välkommen kritik

     När jag uttrycker mig slarvigt
     är jag tacksam för kritik
     Ty min strävan är att tydliggöra
     med min retorik

     Jag vill klargöra min tanke
     så att den kan möta din
     Vare sig den är gemensam
     eller om vi har varsin

Feel-good-genren när det gäller böcker har jag inte känt mig så frestad av men nu tänkte jag göra ett försök. Det var titeln som lockade, Hjärtats bokhandel av Veronica Henry. Men början var så sorglig, så sorglig och så nära tårarna har jag inte varit på länge. En chockstart!  Och sen blev det väldigt sockersött. Men det är kanske så det är tänkt att fungera, låta känslorna få fritt spelrum. Nja, får se vart det bär. Verklighetsflykt behövs ibland och  böcker har en magisk kraft att tillhandahålla det visst. Återkommer om detta. 

Och som en parentes  kan jag nämna att i Ryssland firas jul idag och Farfar Frost kommer med presenter. Jag råkade nämligen av en slump hamna på en bloggsida om hur det är att som svensk bo i Putinland.

Dagens citat:😉

"Ja, visst kan det tänkas en bättre värld, men det är denna  som finns." (Artur Lundkvist)