Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Säkerligen

Inte kom det några böcker med posten i går och jag som hade tänkt ut vad jag skulle skriva i bloggen idag. Men den som spar han har .... 

Nu har jag läst ut Sanningen om fallet Harry Quebert. Jag har nämnt att i den här boken blir läsaren "lurad" hela tiden och om jag ska vara ärlig så är jag lite osäker om jag riktigt förstått hur det slutar. Jag läste lite för fort mot slutet så kanske är det något jag missat eller är jag lurad en gång till. Det är en klurig bok men bra. Den här meningen fastnade jag för: En bra bok, Marcus, är en bok som man beklagar att man har läst ut. Så sant som det är sagt (eller skrivet)! 

Och vad ska jag välja för dikt efter detta? Jo, jag vet, det får bli några rader ur Bodil Malmstens dikt Kärlek till böcker:

     Läsare
     Är personer
    Vars kroppsfunktioner
     Upphör när läsaren saknar läsning
     Hans inre råkar i uppror & jäsning
     Han kan inte sova - han är inte klok
     En läsare är ingenting utan bok

Idag firas för övrigt den samiska nationaldagen, det samiska folkets dag. Den firades första gången 1993 samtidigt som FN:s internationella urbefolkningsår officiellt öppnades och är gemensam för alla samer oavsett i vilket land man bor. Datumet 6 februari är valt som en påminnelse om det första samiska landsmötet som hölls i Trondheim den 6 februari 1917. (Källa: webbsida unric.org)


Dagens citat 😉

Katten som har suttit ovanpå en het ugn,
sitter aldrig på en het ugn igen.
Inte heller på en kall ugn (Mark Twain)