Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Apotek, bibliotek, optiker, tandläkare, Willys: så ser min förmiddag ut idag så bloggen får vänta till senare för varför stressa? Man måste ta det lugnt på morgonen och äta frukost i lugn och ro.  Men några rader av Lennart Hallström ska ni få att begrunda så länge. Han ger sin syn på det där med Närminnets flykt:

     Den korta tid
     som det tar
     att lägga ifrån sig
     den just urladdade
     eltandborsten
     och skölja munnen

     Är ändå tillräckligt lång
     för att jag ska hinna glömma
     att ställa den
     i laddaren

Inte för att jag har nån eltandborste men det finns annat som också går att glömma att ladda!

Klockan är nästan 14 och äntligen hemma nästan 9 000 kronor fattigare. Och då tyckte jag vi kunde lyxa till det med varsin semla till kaffet, jag menar, 30 kronor hit eller dit spelar ju ingen roll i den allmänna konkursen. Egentligen är det emot mina principer att äta semla före fastlagssöndagen men jag måste väl fira att tandläkaren inte kunde upptäcka några hål och att ögonen var OK bortsett från en liten försämring på ett öga. 

Följande böcker fanns att hämta på biblioteket: Den tunna isen av Lena Einhorn, Stephnie Mailers försvinnande av Joël Dicker och Vuxna människor av Marie Aubert. Tror att jag kommer att börja med Joël Dicker, hans förra var väldigt bra. Jag kan tänka mig att det gäller att läsa även denna (588 sidor) långsamt och vara förberedd på oväntade kast. Bra att varva med Erbe des Kommandanten, den kan man bara läsa lite i taget av. Den är stark.


Dagens citat 😉

Om man vägrar att se bakåt
och inte vågar se framåt
så måste man se upp(Tage Danielsson)