Anna-Majs blogg

Nulla dies sine linea

     Dagarna rusar, åren går
     men tiden saknar dubbelspår.
     Farten på vägen är sagolik
     i brist på mötande trafik
     (Alf Henrikson)

Dags för en liten rapport från bokfronten. Stephanie Mailers försvinnande höll vad som utlovades och jag förblev i ovisshet ända till de sista sidorna. Det är en bok på nästan 600 sidor och det är ingenting för den som vill ha lite action. Jag måste erkänna att den var lite seg ibland men jag kunde inte sluta läsa och inte gick det att slarva förbi några sidor för då missade man nån "ledtråd" som (ofta) ledde in en  åt fel håll, det gillar denne författare, Joël Dicker. Men det visste man inte förrän senare-

Sedan läste jag en bok som bara var på drygt 100 sidor, Vuxna människor av Marie Aubert. Nej, det är inte lätt med syskonrelationer men jag blev onekligen lite irriterad på huvudpersonen för hennes barnsliga agerande. Fast vad är vuxet beteende? Det kan vara lite tröttsamt med förorättade syskon, för det mesta systrar ...  Jag tänkte för mig själv när jag läste, tur att min familj inte har haft en sommarstuga eller andra tillgångar att bråka om. Min bror är sex år äldre så det är ett betryggande avstånd.

Så har jag då kommit till den verkliga pärlan i boktrion, som jag lånade förra veckan, Nyckelromanen Den tunna isen av  Lena Einhorn. Jag började läsa i går kväll så jag har inte hunnit så långt men är ordentligt fast. Modigt att vara så utlämnande och vilket njutbart språk. Också en ganska tjock bok, drygt 500 sidor, men det verkar vara en sådan bok som man inte vill ska ta slut.

Nu känner jag att det är dags för frukost (kokt ägg, smoothie på havredryck, blåbär och jordgubbar samt nypressad apelsin. Jag återkommer om en stund med ett citat för dagen. Ni kan säkert gissa vad det ska handla om. 


Dagens citat 😉

Skaffa ditt hus en boksamling,
och du skaffar din kropp en själ
(Latinskt ordspråk)