Anna-Majs blogg

Nulla dies sine linea

Idag blir det också en favorit i repris där vi får vi veta var våren gömmer sig: Våren sitter bak en sten av Rabbe Enckell.

     Våren sitter bak en sten
     med snö i skuggan.
     Han visslar med kvickrotens styva gräs i sin mun
     så gällt
     att gråsuggan frågar myran vad det är,
     så gällt
     att myggorna över träsket börja dansa!

Egentligen skulle jag ha varit på väg till Hultsfreds station just nu för att ta tåget till Kalmar men på grund av en sjuk sköterska så blev det ändrade planer. Ganska skönt egentligen. (Det blev nästan lite tungvrickning)

Men till Hultsfred bär det av ändå fast lite senare så jag hinner med  förmiddagskaffe innan. Idag är det Ica och biblioteket som står på agendan, två av mina vattenhål, som Thomas så riktigt kommenterade.

Dagens VT har en intressant artikel av vd:n för Öst Media Anna Lindberg om yttrandefrihet och publiceringsprinciper och utgivaransvar. Hon skriver att hon får många frågor kring debattartiklar och insändare. Folk blir arga för att deras insändare inte publiceras t.ex. eller att de blir ombedda att skriva om.

Här lärde jag mig ett nytt ord igen, ett  nyord från 2012 "tyckonomi"  och tyckonomins era är inte alls överspelad, som många har trott, utan tvärtom, vi översköljs dagligen av olika slags tyckanden  via inte minst via sociala medier. Läs gärna artikeln.

Nu har jag "tyckt färdigt" för idag. Det återstår bara att hitta ett passande citat.

Vi hörs!


Dagens citat 😉

Tänk så mycket enklare det är att vara kritisk
än att ha rätt. (Okänd)