Anna-Majs blogg

Nulla dies sine linea

Så det kan bli ... men inte mig emot ...

     Meow
     Meow meow meow
     Meow meow
     Meow meow MEOW!
     Well?
     Why aren't you laughing?
     Sigh
     I must have told the joke wrong

I kväll är det tänkt att jag ska skypa med mina barnbarn. De ska få lära sig svenska namn på frukt, bär och grönsaker så de kan be mamma på svenska om det de vill ha,  förutsatt att det finns att få tag på förstås. Affärerna töms. Monika skrev häromdagen att det var nära att två vuxna karlar kom i slagsmål om en påse potatis på Lidl eller om det var Waitrose.

Det ska bli roligt att höra hur det har gått med deras  home schooling den här veckan. Det har varit en ny erfarenhet för dem. Ja, det är  nya erfarenheter för oss alla även här i trygga Sverige och förhoppningsvis leder det till eftertanke och något bättre i framtiden. 

Jag fortsätter att låta mig distraheras av Sherlock Holmes. Folk trodde på allvar att Sherlock var en verklig person och en förbryllad Conan Doyle fick ta emot  brev och gåvor som han ombads överlämna till detektiven.  Doyle försökte flera gånger sluta skriva om den fiktive hjälten men det gick inte. Tidskriftsutgivarna ville ha Sherlockhistorier i sina månatliga publikationer för annars sjönk försäljningen, så de låg på den stackars författaren om mer och mer och Conan Doyle själv var i behov av pengar så han gav ideligen efter. Men det blev svårare och svårare att hitta på nya spännande intriger. Jag läser vidare för att se hur det går.


Dagens citat 😉

Man vill inte vara den man är.
Man vill vara den som man inbillar sig
att man kunde ha blivit (Hjälmar Söderberg)