Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Mycket ska man höra ...

Idag vill jag ha en kort och koncis och framför allt  uppmuntrande dikt och vem vänder man sig till i ett sådant läge, jo, Alf Henrikson givetvis. Den här heter Vårdikt och fanns att läsa  1970-04-22 (förmodligen i DN):

     Idag, sade fröhandlarn, är det din plikt
     att skriva om våren en säljande dikt
     och lovprisa grodden i jordens lort.
     Ja, nu är det gjort.

Lite Conan Doyle idag också om ni ursäktar. Ju äldre författaren blev desto mer fördjupade han sig i spiritismen och Sherlock var ett passerat stadium för honom. Han ansåg att Sverige var spiritismens hemland då den store Emanuel Swedenborg kom härifrån. I oktober 1929 kom han till Stockholm. under sin sista föreläsningsturné och där  fyllde han  konserthuset vid två tillfällen och var han än visade sig möttes han med översvallande entusiasm. Utanför hotellfönstret på Grand Hotêl bredde Strömmen ut sig disigt grå i regnet och Doyle utbrast: "Londonväder! Jag förstår att ni vill att jag ska känna mig som hemma."  Men nu hade han kört slut på sig själv och det sägs att han vid återkomsten till England måste bäras i land. Han dog den 7 juli 1930.

Jag har ca 400 sidor kvar i denna underhållande bok  av Mattias Boström så chansen/risken att det blir ytterligare kommentarer föreligger. Sådana risker behöver vi inte vara rädda för  i motsats till så mycket annat. Jag läste apropå det  igår att "coronaoro" är ett av de flitigast använda orden just nu. Det lär dessutom vara ovanligt med fyra o:n i ett ord. Något för språknördar att fundera på! Kan man spela Alfapet på nätet förresten? Då kan man få sällskap men ändå vara på behörigt avstånd.

Dagens citat 😉 

Det är lättare att veta hur man ska gå
om man vet vart man är på väg (Nalle Puh)