Anna-Majs blogg

Nulla dies sine linea

Jag tycker att jag har ett bra motto "En dag i taget". Det är det som gäller. Och undvika sociala medier. Tecknaren Berglin hade helt rätt häromdagen: " De Gaulle lär ha frågat sig hur han ska kunna styra ett land med 246 oika sorters ostar? - Undrar vad han skulle ha tyckt om ett land  med 30 000 kraftfullt twittrande statsepidemiologer."

Det är inte alltid lätt att veta hur man ska förhålla sig. Det visste de inte på asatiden heller.

Dagens dikt av Alf Henrison heter Fädernas gudar:

     I dimman sitter nornorna och pysslar med sin tråd.
     Och Oden, Frej och Asator, de vet sig ingen råd.
     De gitter inte lämna svar på mänsklighetens rop.
     Det är ju ändå ödet som bestämmer alltihop.

Kanske är det så. Det bodde en gammal kvinna här i byn som aldrig var orolig utan mötte allt med orden: "Dä ä så utsitt!" Den här kvinnan var djupt religiös men min pappa, som inte var det minsta lagd åt det hållet, sa nåt liknande:"Det som ska hända händer, oroa dig inte i förväg". Man skulle inte vara rädd att göra saker och ting. Men naturligtvis ska man inte med vett och vilja utsätta sig själv och andra  för smitta eller fara, som kan bli ödesdiger, men visst ligger det nånting i att se sansat på sakernas tillstånd. 

Jag försöker undvika sociala medier men man kan sovra och det finns många ljusglimtar också, t.ex. dagens inlägg på fb från en av ägarna av Palace Hotell i Hultsfred. Mycket fint skrivet.


Dagens citat 😉

Trygghet är när allting är ordnat,
när ingenting kan hända;
trygghet är att förneka livet (Germaine Greer)