Anna-Majs blogg

Nulla dies sine linea

Nu är det fredag och inledning på helgen ... Inga c-ord, jag lovar

Jag vill bara säga god morgon och tala om att jag är på banan. Jag återkommer lite senare för först ska jag ha mer kaffe och så ska jag skriva ett brev som skulle ha skrivits för länge sedan. Tyvärr är det inte första gången det händer  och förmodligen inte sista heller.

-----

Så, då kör vi vidare  denna soliga fredag och så här relativt skyddat på landet så infinner sig helgkänslan och det får faktiskt bli den "uppskjutna" dikten Förnöjsamhetens sång av Alf Henrikson:

     Det är så lite jag begär.
     Bara en evig vår.
     Tjugo grader ungefär
     och ett sus som i björkarna går.
     Jag vill inte ha stenhus och guld och sånt där.
     Det är så lite jag begär.

     Det är så föga jag begär.
     Bara glädje som aldrig tar slut.
     Bara lycka som ingen mask förtär
     och som ingen bacill äter ut.
     Blott ett paradis utan ståhej och besvär.
     Det är så föga jag begär.

En liten rapport från läshörnan kan vara på sin plats. Jag har stuckit emellan med En giftig skandal av Kristina Appelqvist. Småmysig och med småintressanta kopplingar till Agatha Christie men ingen direkt pulshöjare och lite för "tuttenuttigt" i min smak men i gengäld finns det tillräckligt med pulshöjare i tillvaron så då kan en sådan här bok platsa. Den är välskriven. En ny och fräsch Adler-Olsen om avdelning Q hos Köpenhamnspolisen, Offer 2117, ligger och väntar. Ett ganska långt steg från pusseldeckarnas värld och jag låter den ligga till sig lite. Jag kör vidare med Sherlock Holmes.


Dagens citat

Vanor är konstiga ting. Själva vet människor aldrig om 
att de har dem (Agatha Christie)