Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Jag läste i dagens VT om att folk i allmänhet är ute i skog och mark mycket mer nu när så gott som alla sociala aktiviteter ligger nere och det är ju bara positivt. Den vackra Djursdalaleden i Vimmerby kommun har t.ex. haft ovanligt många besökare.  Därför tycker jag att Bo Setterlinds dikt Skogen passar så bra idag:

     Har du glömt, att skogen är ditt hem,
     att den stora djupa stilla skogen
     står och väntar på dig som en vän?
     Lämna stadens oro, kom till skogen åter,
     endast så kan du bli hel igen.
     Har du glömt, att skogen är din vän?
     Myrans vägar under himmelen,
     källan, där det växer upp så ljusa samtal,
     gläntan, där man leker med ett regn,
     är de glömda? Minns du inte dem?

Visst är det fint? 

I tidningen idag finns också en intressant artikel av Charlotte Madestam, där hon låter professor Agnes Wold reda ut några myter och missförstånd kring coronaviruset. Som alltid när information från olika håll sköljer över oss så följer det med mycket desinformation. Hoppas alla läser.

Jag hade en tevlig liten chattstund med Finley och Nico, som tycker det är lite tråkigt med home schooling men annars har de det bra. Och de är ju så klart besvikna att mormor inte kan komma som planerat första veckan i maj, men jag lovade att så fort det blir bättre tider kommer jag. 

Tvätta, stryka och baka frallor blir väl bra måndagssysselsättning och har jag lust så kan jag ta en promenad, dock inte i skogen, tyvärr. Jag får tänka på alla de skogspromenader som jag,  Katrine och hennes hundar har gjort under årens lopp. 

Även dagens citat hämtar jag ur VT. Sköt om er!


Dagens citat 😉

Efter att ha tänkt igenom hur farligt allting är
finns det inget som skrämmer mig längre
(Gertrude Stein)