Anna-Majs blogg

Nulla dies sine linea

En dikt behöver inte vara lång. Ibland räcker fyra korta rader, som  i Bo Setterlinds Livsdrycken, att få fram det väsentliga:

     Ej av pokalens storlek
     Livets dryck beror
     men av den kärlek
     som i drycken bor.

Idag smet jag ut ur den självvalda isoleringen och besökte apotek, bibliotek och mataffär. Knappt några människor i sikte, så ödsligt har jag aldrig upplevt Hultsfred så det var inget problem att hålla behörigt avstånd. Nu ska vi klara oss med förnödenheter fram till påsk.

Häromdagen läste jag en bra krönika i Oskarshamns-nytt och fick där tips om en riktig klassiker, Det susar i säven av Kenneth Grahame.   Det är ju jättelänge sen jag läste den och den ligger förmodligen nerpackad i nån bokkartong med barn- och ungdomsböcker. Jag hade inte lust att börja leta utan lånade den för enkelhetens skull. Varför jag ska läsa den? Jag återkommer till det en annan dag. Har ni läst nämnda krönika så förstår ni.

För ett tag sedan skrev jag om Susan Orleans bok Biblioteket som handlar om LA och den  stora biblioteksbranden  1986 men som också om kärleken till böcker och läsning. Så bra bok! Nu ska det äntligen bli av att läsa författarens Orkidétjuven från 2000 som också har varit mycket omtalad. 

Och Karin Wahlbergs nya Claes Claesson-deckare på en-veckas-lån fick också följa med hem. 

Tror ni jag klarar mig?


Dagens citat 😉

Det är i böcker som kloka män (och kvinnor, mitt tillägg)
söker tröst i livets strid (Victor Hugo)