Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Så var det fredag igen och det gäller att, som Hasse Alfredsson sa i en sketch "bjuda till" och skapa lite helgkänsla trots läget. Hjärnforskaren Anders Hansen påpekar vikten av att stänga av och ta paus från nyhetsflödet. Jag citerar ur hans inlägg på fb idag: "Ta en eller ett par timmar om dan då du inte följer nyheter. Det mediala bombardemanget är för massivt för att vi ska orka med det 24/7. Förra helgen klarade jag rätt bra , jag försöker så gott det går nu också. Humor är bra att ta till i alla sammanhang så här kommer ett twitterklipp och några diktrader. 

Arga bibliotekstanten (obs! inte undertecknad!) delar idag med sig en godbit från twitterkontot YB Södermalm, som startades för sju år sedan för att ge en direktlänk in i polisens vardag. Bakom står det frispråkiga yttre befälet Viktor Adolphson.

"Upprörda röster från lägenhet oroade grannar, ringde efter polis.
Det var tre filosofistudenter som grälade om Platons betydelse."

Typiskt Södermalm, eller? Nej, inte har vi väl såna fördomar.

Diktraderna svarar Alf Henrikson för.  Ingen anspelning på ovanstående om ni nu skulle få för er det. Här är det Snoken = den ofarliga men dock i mitt tycke obehagliga reptilen den  käre Alf ömmar för.

     Snoken vaknar, snuvig och kall.
     Då är den långa vintern all.
     Ledbruten är han och stel och moloken
     och ingen kommer med kaffe till snoken


Dagens citat 😉

Humor är flytvästen på livets flod
(Wilhelm Raabe, 1831-1910, tysk författare)