Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Det är det som gäller ...

Oj,oj, dessa självutnämnda "experter" ... Man blir bara så trött. Jag försöker undvika att läsa men ibland så halkar man ändå in ofrivilligt. Det är klart att det finns olika åsikter och tack och lov att vi bor i ett land där man får torgföra vad man tycker men att slå sig själva för bröstet och kalla Anders Tegnell med flera för "tjänstemän utan talang" är att gå för långt.

Lennart Hallström har hittills lagt in två dikter för april på sin hemsida och just dessa rader tycker jag passar bra apropå  olika åsikter:

     Från olika håll

     Jag tycker det är fint
     när våra åsikter går isär
     
     För det betyder bara
     att de brukar sitta ihop

     Och att de ändå är fria
     att se samma verklighet

     Fast från olika håll

I går  fick jag i alla fall en glimt av världen omkring om än genom bilfönstret,  men så lite folk som rör sig ute! Så många lediga parkeringsplatser på "Mejeriplan" har jag aldrig sett förr. 

Här i Blaxhult är det också ganska gott om plats, nu passerar knappast några bilar längre och inga grannar syns till på andra sidan staketet. Har alla gått inomhus och stängt till om sig?

Nu stoppar jag in Johan Sigvardsson Elvis-CD och tar itu med lite vardagssysslor som skingrar tankarna, torka golv, hänga tvätt, skaka mattor och senare tillsammans med hjälpkocken tillaga en lyxig variant av kålpudding till lunch/middag. 


Dagens citat 😉

Skam åt den kock som gör en sås utan sting
(Geoffrey Chaucer)