Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Coronakrisen skapar problem på alla möjliga områden utanför sjukvården. Relationsproblem är inget nytt men inte blir de på nåt sätt bättre av isoleringen i hemmen. Dodeka har en liten dikt i sviten Tolv dikter som inte kostar något extra som heter Relationsinvestering, som jag tycker är bra:

     Tack vare förnuftiga investeringar
     i en relation
     kostar ett möte inget extra
     Ett leende är i praktiken gratis
     En omfamning är avdragsgill
     och på skratt och gråt tar man ingen ränta

Gårdagen bjöd på flera trevliga överraskningar. Någon från biblioteket kom ut med böcker, en bekant blev så glad, när han fick två kassar böcker böcker levererade till sin ytterdörr att han kom ut med några flaskor godis och så ringde Tinne på hembygdsföreningens uppdrag och bad mig skriva lite bibliotekshistoria. 

Jag satt och tittade i går kväll på lite gamla klipp. I samband med att det planerades för det tidigare bygget (ihop med Stålhagsskolan) så fanns det särskilt en kommunpolitiker som tog avstånd  med motiveringen att 15 miljoner var alldeles åt skogen för dyrt. Undrar vad samme politiker säger idag när det är tal om 40 miljoner. "Onödigt med en halv  fotbollsplan" sas också men då var det en företrädare för ett annat parti. 

Vad fanns det då i bibliotekspåsen? Jo, Vi for upp med mor av Karin Smirnoff och Cold Case: Väg 9 av Tina Frennstedt, andra delen i serien som är inspirerad av verkliga fall i Malmö och på Österlen. Frennstedts bok började jag med direkt. Susan Orléans Orkidétjuven i all ära men när jag tappade boken andra gången så förstod jag att det var lite ordentlig spänning som behövdes för att hålla mig vaken.


Dagens citat 😉

Jag är en del av alla jag mött (Alfred Tennyson)