Anna-Majs blogg

Nulla dies sine linea

Alf Henrikson får oss alltid att bli på gott humör när han kort och koncist skriver om livets trivialiteter som i Människolott:

     Manne från Hökarängen
     suckade stilla och sa:
     "Min fru äter skorpor i sängen.
     Annars är allting bra."

Valborgsmässoaftonen närmar sig och det är dags att "chase the winter away" som man säger när man ska förklara den här dagen för icke-svenskar. Men det kommer nog inte att bli genom att tända eldar på grund av de torra markerna och det blir inte så mycket med manskörssången  heller om "gubbarna" ska hålla 2-metersavstånd till varandra. Det blir bäst att hålla sig inomhus med tanke på alla de onda krafter som är i omlopp denna natt.

Det är bara att hoppas att det inte blir som Anders de la Motte beskriver det i den nya och avslutande delen av "årstidskvartetten", Våroffer. Ganska ruskig historia och det är svårt att avhålla sig från att kika i slutet. Jag har hunnit ungefär hälften. 

Ni har väl förresten laddat upp inför Världsbokdagen i morgon.Det har jag. Unni Lindells Drönaren kom med posten i går, kanske kommer Arne Dahls nya i dag. Dessutom har jag då Våroffer som sagt och Kate Quinns Jägarinnan, de båda sistnämnda som kortlån. Så det kan "klumpe sej" som Samuel August sa förundrat när han tänkte på att alla fyra barnen ägnade sig åt litterär verksamhet.

Avslutar liksom jag började med kattema:

Dagens citat 😉

Katter är som Telia. De kopplar bort dig
om du inte följer reglerna (Garrison Reed)