Anna-Majs blogg

Nulla dies sine linea

Sköna söndag

Idag den 26 april har ni tre temadagar att välja på om ni känner fira något: Världsdagen för intellektuell äganderätt, instiftad av FN som vill att vi ska tänka på alla kreativa människor och rättigheterna som skyddar deras idéer. Visst, men det är väldigt många. Så är det också Aliendagen (jag har inte ens sett filmen) samt Promenadens dag. Jag hoppar nog de två första och kan tänka mig en promenad. Däremot kan jag fira  att jag för en gångs skull sovit skapligt och vaknat relativt pigg  och att jag har fått tag på skor som inte klämmer någonstans! Få se hur det blir i lkväll, kanske gör jag som katten på bilden ovan men just nu känns det som att gå på moln. I min ålder får man glädja sig åt de små tingen.  

Ni får skratta åt mig - det bjuder jag så gärna på.

Jag hade stor lust att börja med Arne Dahls nya bok Friheten men eftersom jag har Kate Quinns Jägarinnan på kortlån så måste jag ta den först. Den är spännande med tre människoöden som griper in i varandra, ett sådant upplägg med parallellhistorier gillar jag även om det tar en stund att komma in i handlingen:  en f d krigskorrespondents jakt på förövare från nazitiden i Köln 1950, en blivande bombpilots uppväxt i Sibirien i början av 1940-talet och en ung flickas misstankar i Boston 1946 att hennes nya styvmor döljer något. Otroligt spännande.

Tyvärr lade kaffebryggaren  av alldeles nyss men det är en världslig sak, som Karlsson sa, så det är bara att leta fram en gammal melittatratt och så börja googla på nätet så blir det snart ett nytt paket att hämta. 

Trevlig söndag vad ni än ägnar er åt.

Och i stället för dagens citat får ni en liten haikuliknande dikt publicerad av Göran Greider på Twitter. För Göran Greider är dikt "en vacker vardagsvara":

     Pandemi.
     Klappar hunden 
     när jag hör ordet,
     som för att finna
     tröst hos den
     som intet vet om
     det som plågar oss