Anna-Majs blogg

Nulla dies sine linea

Smart så klart

Vad det är härligt med poesi. Ett par korta rader kan säga så mycket:

     I vinden (Bo Setterlind)

     En fågel är inte självklar,
     därför syns den
     - inte som vingar
     men som frihet

Grå och lite regnig Första maj. Och jag som just nu skulle ha suttit i en bil på väg mot Arlanda. Både mormor och barnbarn är besvikna men det kunde vara värre. 

Dagen är perfekt för läsning, vilken dag är inte det förresten. Arne Dahl är så himla bra. Vilket språk! Men det gäller att läsa långsamt så att man inte missar några nyanser och det är svårt när det är spännande. Jyllandsposten i Danmark gör en så bra sammanfattning av Dahls författarskap. Så här skriver man om Mittvatten, som kom ut 2018: 

"Det finns ingen inom nordisk krim just nu som skriver bättre än Arne Dahl. Han tar den brittiska traditionen av spionthrillers, kombinerar den med amerikanska polisdeckare och smyckar den med historiska litterära reerenser, som man gjorde under genrens guldålder. Men han lägger också till en nutida social realism, som brukligt inom nordisk noir".

Han var på författarbesök i Hultsfred härom året och han gjorde ett väldigt sympatiskt intryck. 

Jag håller på att boa in mig i mitt "nya" rum. Här har jag nära till dator, läsfåtölj och säng. Man kan kanske hoppas på lite room service så småningom också med köket alldeles inpå? Nja, det är inte värt att bli alltför bekväm.    

Sköna maj välkommen alltså även om vindarna just idag inte är särskilt vårliga och majsolen inte ler men blommande sköna dalar kan vi njuta av..


Dagens citat 😉

Livet är så beskaffat
att händelserna inte kan svara mot förväntningarna
(Charlotte Brontë)