Anna-Majs blogg

Gott och blandat

En liten lagom rundtur med bilen med en avstickare in i Oskarshamn och Cityläkarna för provtagning, tillbaka in i Hultsfreds kommun via Bockara med sikte på Törnvalls i Mörlunda för inköp av ny säng, vidare till Hultsfred för att för sista gången hämta låneböcker  innan man stänger igen helt inför flytten till det som en viss person, tidigare knuten till kommunförvaltningen, sa skulle bli Sveriges finaste bibliotek. Som provisorium har Valhall fungerat över förväntan men så särskilt ändamålsenlig är inte lokalen så det måste kännas härligt för den duktiga personalen att få flytta in i ett fräscht nybygge, anpassat för biblioteks-och annan kulturverksamhet och jag är övertygad om att det kommer att hända mycket trevligt där framöver, författarbesök, barnteater, utställningar, musikframträdanden mm ( bara coronaviruset behagar släppa taget).

Jag tycker personalen är väl värd en eloge för att man den senaste tiden, mitt i arbetet med flytten och coronaeländet,  har servat oss låntagare med att åka ut med böcker utanför centralorten och ge möjlighet att hämta vid entrédörren. Tack för det!

Vad jag fick hem idag? Jo, Lärarinnans sång av Vigdis Hjort och en ny Gamache-deckare, Hur ljuset tar sig in, av Louise Penny. Nu ska jag ut och fotografera stuggärdets maskrosor (the same procedure...) och så ska vi sätta ut de nyinköpta plantorna.

     Blommande ängar

     Betrakta, begrunda, betänk och bemärk
     att naturens ordning är människoverk!
     Det vimlar av arter och varieteter,
     men inte vet växterna vad de heter.
     (Alf Henrikson)


Dagens citat 😉

Ett fynd är något du inte har användning för 
till ett pris du inte kan motstå (Franklin Jones)

 

Solen råkade krypa bakom ett moln precis jag tog bilden och jag vågar inte vänta tills i morgon för det är mycket möjligt att arrendatorn släpper på sina djur i kväll. Då tar det inte lång stund förrän det är nedtrampat. Men det ska bli trevligt att ha djuren så nära!