Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Jag vill ju inte såra nån ...

I media diskuteras det ju en hel del  om vad som kommer att hända efter coronakrisen och om mänskligheten har lärt sig någonting och är beredd att ändra livsstil. Nja, människor har ju väldigt lätt att glömma och det är inte omöjligt att allt återgår till det gamla. Alf Henrikson tolkar detta bra i dikten Utveckling:

     Det var som det var
     tills det blev som det blev.
     Det blir som det blir
     när det är som det är.
     Det är som det är
     tills det blir som det blir.
     Faran är att det blir som det var.

Jag har en liten "ovana", som jag får mig påpekad ibland, och det är att jag gärna pratar för mig själv. Men nu har forskning visat att det inte alls är tecken på galenskap att prata högt för sig själv. Det kan tvärtom vara ett tecken på att man är smart och får saker gjorda. Det är den utmärkta tidningen Land som säger detta i en liten notis. 

Idag tänker jag smita in till centralorten igen fast rekommendationen är att jag ska stanna hemma. Ordet rekommendation har nämligen olika innebörd  beroende på vem som ger densamma. En god vän rekommenderar t.ex. en bok. Då uppfattas det helt riktigt som ett förslag och jag är fri att följa rådet eller inte. Men om en myndighet ger en rekommendation så säger det oss att måste vi hålla oss till vad det nu är som sägs. Vi har inget fritt val. 70-plussare rekommenderas alltså att inte gå och handla och då ska vi inte gå och handla. Det är dock inget förbud för då måste det finnas en lag men det ska egentligen ses som ett förbud eftersom det kommer som en rekommendation från en myndighet. Hängde ni med?

Håll med om att det är roligt med ord. 

Håll ut, håll avstånd, tvätta händerna och njut av våren även om det verkar som om den kommit av sig. Det ska vara MAJVÄDER, inte APRILVÄDER!


Dagens citat 😉

Det gäller att ha mod att vara den man är,
och inte tappa modet för att man är den man är 
(Thorvald Gahlin)