Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Ingen fara, det finns att köpa ....

Nu har jag börjat läsa om Jens Liljestrands fantastiska biografi om Vilhelm Moberg "Mannen i skogen" (som han borde ha fått Augustpriset för). På två veckor hann jag inte att läsa den ordentligt när det begav sig men nu fick jag ett eget exemplar i morsdagspresent så nu kan jag läsa långsamt och njuta.

Som ett motto för boken finns dessa rader av Gustaf Fröding ur "En fattig munk från Skara" (1891):

     Och människan vandrar på jorden om
     och ingen vet, hvarifrån hon kom,
     och ingen vet, hvart leden bär
     och ingen vet, hvad lifvet är.

Nu har det hunnit bli eftermiddag och hög tid att knacka ner några rader (med höger långfinger och vänster pekfinger) för att säga som det är. Det går snabbast.

Äntligen har jag fått iväg ett brev som skulle ha skrivits för länge sedan och ordnat med några andra saker så jag känner mig nöjd. Dessutom blev lunchens raggmunk extra god idag men det berodde nog på att jag tog två ägg i smeten.

För övrigt tror jag att ett gammalt avsnitt av Morden i Midsomer skulle sitta fint just nu. Då blir jag inte heller frestad att kolla fb. Det gäller att vara ståndaktig och bara göra en snabbkoll på aviseringsöversikten morgon och kväll. Men gudarna ska veta att det inte är enkelt.  Mejl, instagram och messinger går  bra så är det någon som vill mig nåt så använd dom kanalerna.


Dagens citat 😉

Man bör säga sanningen,
men alla sanningar bör inte sägas
(Drottning Kristina)