Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Jag jobbar på saken ...

Jag ska försöka att ha lite somriga dikter i bloggen, inte för idylliska men inte heller för vemodiga. Hos Göran Greider kan man hitta ett bra mellanting som dessa 13 timmar gamla rader:

     I junikvällen
     lägger sig hunden
     tillrätta i gräset
     och drar in alla dofter.
     Döv hör hon inga fåglar.
     Men jag tror hon är lycklig.
     Hon ser ju förvånad ut.

Så har då nyhetsmedia fått lite nytt att gräva ner sig i och Covid 19 kommer för ett par dagar lite i bakgrunden.  Vi kan t o m , om vi vill, lyssna på larmanropet som kom in efter att Palme blivit skjuten för att inte tala om alla analyser och teorier om händelseförloppet som nu ska ältas igen. 

Nej, det intresserar mig inte det minsta men vad som var spännande att läsa i går  var hur  en  släktforskare tillsammans med polis via DNA kunde avslöja en dubbelmördare från 2004, för mig lika fängslande som att läsa om Alan Turing och hans insatser under andra världskriget med att knäcka tyskarnas Enigmachiffer. Jag kan tänka mig hur det kändes att komma närmare och närmare och till sist kunna lägga dit den sista biten i det enorma pusslet. Men säkerligen kommer det att bli diskussion om detta med integritet och Datainspektionen lär redan vara på bettet. Vi är ju i Sverige.

För övrigt skriver Göran Greider att en biografi om Olle Adolphson är på G. Den ser jag fram emot. Dessutom får Greider stå för dagens citat. Nej, jag har inte blivit socialdemokrat på vänsterkanten men jag gillar Greiders "mitt-i-prick"- kommentarer.


Dagens citat 😉

En gång dömdes en livsfarlig slarver, bosatt i förorten och från underklassen för mordet. Nu pekas en borgerlig medelålders tjänsteman från de bättre delarna av Stockholm ut. Den ödesmättade sociala melodramen i detta.