Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Återigen anledning att fråga sig vart åren tar vägen! Grattis älskade Finley, 13 år idag!

I boken Världen enligt Alf, utgiven av Alf Henrikson-sällskapet finns en avdelning som heter Åren går. Vad kan vara lämpligare än att ta några rader därifrån: Tiden 

     "Vad är Tiden för något?" sa barnet, och frågan
                   tycktes mig svår.
     Tid, det är världen som rör sig. Tid, det är
                               livet som går.
     Men de allra elementäraste tingen är ting
                                     som ingen förstår.

Och vad jag inte heller förstår är varför man ska drömma så idiotiska drömmar så man vaknar alldeles förvirrad och undrar var man befinner sig. Det är inga mardrömmar men väldigt konstiga och hopblandade saker. Jag såg fel på klockan och när jag satt där med min kaffekopp så upptäckte jag att klockan  bara var fem, minst en 1,5 timmar tidigare än "normalt". Jag borde ha lagt mig igen men det fick bli ett avsnitt av Unge kommissarie Morse i stället. Att det var knepigt att hänga med i handlingen i morse (!) är ju inget konstigt men jag tycker att intrigerna över lag är lite tillkrånglade men, som jag redan har sagt en gång,  gillar jag miljö- och tidsskildringen så det jämnar ut sig.

Nu ska jag försöka få ordning på min tidräkning annars får jag förbereda Allan på att det blir väldigt tidig lunch. Livet är fullt av överraskningar!


Dagens citat 😉

Tiden är alltid mogen, frågan är bara för vad
(François Mauriac, fransk författare och nobelpristagare)