Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Kommer ni ihåg musikalen, som blev Jan Malmsjös stora genombrott: Stoppa världen - jag vill stiga av. Visst känns det så ibland att allt snurrar på lite för fort och att det är svårt att hänga med. Tidningen Senioren har i senaste numret (2020:5) bland mycket annat läsvärt ett utdrag ur Bodil Jönsson senaste bok Tid för tillit och trygghet. Carpe diem.  Fånga dagen. Lev i nuet. Men går det att leva i nuet när tiden aldrig stannar? Läs artikeln (om ni inte har tidningen så finns den säkert på biblioteken) eller läs gärna hela boken. Bodil Jönsson har mycket kloka tankar.

Den här dikten av Alf Henrikson har jag haft tidigare men den tål att upprepas: Rörelsen framåt

     Unga människor blickar framåt och måste tro
     att livet kan göras bättre; de går mot sin ålderdom.
     Gamla människor blickar bakåt och tror inte mer
     på bot för sin molande ryggmatist; de saknar sin ungdom.
     Så har det varit, så är det, så skall det säkert bli
     oavsett fattigdom, egendom, lärdom, mödom.

Morgonrutinen har från och med igår fått ett tillskott. Katarina Wennstams nya deckare Dockorna kommer att gå som sommarföljetong i DN. Spännande läsning i arla morgonstund.

För övrigt har jag just pratat med min käre bror i Norrköping. Han fyller 82 år idag. Såvitt han visste har de inte haft några Covid19-fall på hans boende. Han är i vilket fall frisk men som på alla andra boenden är det sträng isolering som gäller. Men brorsan lider inte så mycket. Han är inte så där väldigt social utan trivs med att vara ensam.  Förra sommaren var vi och hälsade på, Thomas, Allan och jag och vi hade en härlig dag tillsammans med Roland och hans yngsta dotter, Cecilia, med man. Vi hade tänkt att vi skulle göra en ny tur i sommar men så blir det naturligtvis inte under rådande omständigheter.


Dagens citat 😉

Det är ingen konst att bli gammal.
Konsten är att vara gammal (Goethe)

"Detta rara gamla strävsamma par" - syskonen Carlsson med käpp resp. rullator