Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Visserligen en självklarhet men det skadar inte att påminna om det ...

Nog är det en ynnest att få bo så här på landet ( i alla fall sommartid) och att t o m få ha ett litet fågelbo ovanför ytterdörren (nej, det finns ingen möjlighet att en katt skulle kunna ta sig dit) och att få göra som Alf Henrikson skriver om i sin lilla dikt Sommarpsalm:

     Att vakna en morgon när himlen är blå
     och finkarna gnyr som besatta
     och öppna sin stugdörr och barfota gå
     på vildgräsets daggiga matta
     kan låta de saligas fröjd slippa lös
     och göra den trögaste själ religiös.

Och eftersom vi är lite isolerade även i vanliga fall också så påverkar inte pandemin oss lika mycket. Vi är ju liksom vana att inte träffa på nån varje dag.

Jag började läsa Terapeuten av norskan Helene Flood och det  gick lite rysningar genom kroppen redan från de första sidorna . Kanske berodde det på att jag just läst ut Omgiven av psykopater och att detta  förstärkte upplevelsen men det återstår att se. Våra grannar i väster levererar och om vi för tillfället inte får ha så mycket fysisk kontakt med det forna broderfolket så kan vi i alla fall läsa deras utmärkta deckare.

Behagliga 22 plus just nu ute men odrägligt kvavt inomhus så det blir att ta med laptopen ut och försöka komma nån vart med bibliotekshistoriken. Det har varit farligt nära härdsmälta i hjärnan de senaste dagarna så jag har lite att ta igen.


Dagens citat 😉

Ingen nål är vass i båda ändar (Kinesiskt ordspråk)