Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Idag blir det en dikt av Bo Setterlind som har sommaranknytning. Visserligen ser vi inga ångbåtar här i trakternamen vi har alla en bild huvudet av skärgårdsidyll à la Saltkråkan. Den här dikten heter Doppingen:

     Tidigt en morgon går ångbåten
     i sin rökhatt förbi, damen av värld.
     Solen slår ut klingande mynt.
     Då dyker doppingen upp. Bekymrad
     vrider han sig, såsom det anstår en äldre herre
     i statsverket. Här gäller det livet,
     lika för alla. Doppingens egenskap
     att han kan försvinna strax
     gör honom synnerligen lämpad för tjänsten.
     Damen av värld går i sin rökhatt bort.
     Doppingen sträcker på sig, och i rasnade fart
     drar han ett streck över hennes bana.

Sommaren är lite vresig, bara 17 grader och blåsigt som bara den men i ärlighetens namn måste jag säga att   jag mår bättre när det inte är alltför varmt. Fast blåst gillar jag inte.

I går fick vi veta att det nya biblioteket öppnar den 10 augusti. Det skulle vara kul att vara där första dagen men med tanke på rådande rekommendationer är det nog inte så lämpligt. Men visst blir det spännande. För 100 år sedan flyttade några sammanslagna föreningsbibliotek under ABF:s ledning in i Hagalokalen och där börjar (enligt min åsikt) historien om  Hultsfreds bibliotek även om det inte kallades folkbibliotek förrän 1932. Fem flyttningar under de här åren men nu är det (troligen) sjätte gången gillt. Nu är det på plats och vi kan utbrista med en lätt travestering av Selma Lagerlöfs inledningsrad i Gösta Berling: "Äntligen stod biblioteket i H-city". 


Dagens citat 😉

Livet består huvudsakligen av omvägar (Frank Thiess)