Anna-Majs blogg

Nulla dies sine linea

Ja, så är det !

Ibland behövs bara tolv ord för att beskriva sommaren. Vilket bildspråk han har, Bo Setterlind!

     Måltiden

     Solen har ställt sin guldtallrik
     på havets blåa bord,
     det är dukat.

Så tog då The Lantern Men slut till sist även om jag drog ut på det så länge jag kunde. Intressant slut! Antingen kommer en fortsättning men vi läsare kan lika gärna lämnas i ovisshet. Jag har inte riktigt bestämt mig för vilket jag föredrar.

Häromdagen fick jag ett fullmatat nummer av Månadens bok. Oj, vad många böcker som jag vill läsa. Som om inte det skulle räcka så har SelmaStories idag tips på nya deckare, bl.a Johanna Mo, som påbörjar en spänningsserie med Öland som brottplats, Nattsångaren. Gotland har ju redan sin beskärda del. Danskan Katrine Engberg kommer med andra delen i sin Köpenhamnsserie, Glasvinge, och Karin Fossum är inte att förglömma, Förmörkelsen heter hennes nya med kommissarie Sejer. Och så Anders Roslund förstås med en ny del i Ewert Green-serien, Sovsågott. Förra årets Jamåhonleva  var otroligt bra.

Dags att ta hand om lite jordgubbar och sen blir det lunch så småningom. Idag ska jag pröva att ugnrosta färskpotatis med balsamvinäger och olivolja och ett uns honung. Spännande. Egentligen är det hög tid att bädda sängen också men det är inte att tänka på  för där har Barbro grottat ner sig i fotändan och då kan jag absolut inte störa. 


Dagens citat 😉

Jag tror att den ena religionen är ungefär lika bra som den andra. Det finns ingen religion som inte kan göra en till en vis människa, och ingen som man inte också kan utöva som den dummaste avgudadyrkan. (Herman Hesse)